Home » Swan Vreugdenhil Bos

Swan Vreugdenhil Bos

Geboren 30 januari 1941, tijdens de opleiding voor kleuterleidster veel belangstelling voor de vakken tekenen, boetseren en handenarbeid.

 

Een aantal jaren gewerkt als hoofdleidster. Getrouwd, vijf kinderen die ook allemaal getrouwd zijn, oma van zestien kleinkinderen en sinds kort over-oma van een achterkleinzoon.

 

Via een applicatiecursus geslaagd voor volledig bevoegd onderwijzer. Altijd bezig met cursussen boetseren, weven, emailleren. Praktijkbegeleidster geweest op een kleuterleidsteropleiding en tien jaar gewerkt in het Speciaal onderwijs en daar voornamelijk creatieve vakken gegeven.

 

Het schilderen begon met realistische aquarellen van stillevens met een vriendin thuis. In 2002 begonnen op de Vrije Academie voor de Kunsten in Nunspeet olv Esther Bitter, Elmar Huisman, Suzanne Duif en in 2008 het certificaat “Schilderen” gehaald olv Gerben Koldijk. Mijn studeeropdracht was: Schilderen op doek over de zes beden van het Onze Vader. Daarna twee jaar de masterclass gevolgd. Van verschillende kunstenaars heb ik daar les gekregen oa een blok 'etsen', alles olv Gerben Koldijk. 

 

Tussendoor nog verschillende workshops gevolgd bij os Rolina van Vliet te Hoevelaken (Ga Abstract) en Käthe Ruyssenaars.

 

In mijn werk wil ik vooral mijn bewondering laten uitkomen voor de door God geschapen natuur. Verder wil ik mij sterk maken voor meer kunst in de kerk.

 

Verder ben ik bezig met het uitwerken van vakantie-impressies. Ook ben ik erg betrokken bij maatschappelijke gebeurtenissen die ik dan in collages weergeef. Regelmatig exposities gehouden bv in de gemeentehuizen van Woudenberg, Bunschoten/Spakenburg en Ermelo,  met een ateliergroep in de Catharinakapel in Harderwijk, met Platform Kerk en Kunst in de Grote Kerk in Apeldoorn, in Veluvine in Nunspeet, in de Kustkelder van Putten, met Lezerskunst van het Nederlands Dagblad in Barneveld, enz.